Kredittkort

Finn beste bensinkort

Bensinkortene er etterhvert blitt svært populære ettersom personer som kjører mye og fyller mye bensin eller diesel kan spare en god del penger på å bruke et av disse kredittkortene. 

Andre navn som også gjerne blir brukt, er drivstoffkort eller bilkort (må riktignok ikke forveksles barndommens versjon 😉) og er i bunn og grunn rene kredittkort der det gies en form for rabatt eller cashback ordning hver gang man fyller drivstoff på en bensinstasjon.

Det er noen ting man må passe på når man skal velge slike kort - hvis man f.eks. kjører mye og forventer å få rabatt på all bensin eller diesel, må man sjekke hva max rabatten er. De fleste opererer med en maksimalgrense for avslaget eller bonusen man kan få - naturlig nok ettersom det selskapene ellers hadde vært nødt til å punge ut med store beløp for å dekke rabatten til bilistene. For det som skjer er ikke at kortene har egne rabatter med bensinstasjonene, men rett og slett at kortselskapene betaler det rabatterte beløpet direkte til bensinstasjonene i stedet for at du som sluttbruker betaler det resterende.

Måten avslaget blir regnet ut på er også forskjellig, og det finnes hovedsaklig to modeller: 
1. En prosentvis rabatt uavhenging av hvor mye drivstoff man fyller. 
2. En trappetrinnsrabatt, ofte i øre per liter avhengig av hvor mye man fyller i løpet av et år. Så kan man jo selv regne ut hvor mye man kan spare med de ulike tilbudene.

En trappetrinnsrabatt kan gjerne se slik ut:
10 øre per liter 750 - 1499 liter siste 12 måneder
20 øre per liter 1500 - 1999 liter siste 12 måneder
30 øre per liter minst 2000 liter siste 12 måneder

30 øre per liter vil si et avslag på 2,5% ved en bensinpris på 12 kr.

En viktig ting å sjekke er hvor bensinkortet gir avslag - ofte kan slike rabatter være avhengig av hvilken stasjon man tanker på, selv om det etterhvert har kommet flere alternativer som gir deg billigere bensin og diesel uavhengig av hvor du tanker.

Tips en venn!

Få hjelp til å finne de beste avtalene

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge.

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om kredittkort

Les mer om kredittkort her.