Billån

Sammenlign kaskofritt billån

Et kaskofritt billån er ideelt for eldre biler der det ikke lønner seg å kjøpe full kaskoforsikring. Renten er gjerne litt høyere på grunn av at det ikke er noen krav om fullforsikring av bilen.

kaskofritt billån

Hva er et kaskofritt billån?

Slike lån går også under betegnelsen bruktbillån og er beregnet for nettopp det navnet sier. Bruktbiler eller eldre biler som det ikke lønner seg å kaskoforsikre.

Hva er kaskoforsikring?

Alle biler må ha ansvarsforsikring som dekker skader påført andre i trafikken. Kaskoforsikring dekker skader på sjåfør og bil som forvolder skaden. Denne typen forsikring er ikke obligatorisk å ha, og koster gjerne endel ekstra å inneha.

Når trenger man denne typen lån?

De aller fleste vanlige typer billån krever kaskoforsikring som en garanti for at banken får dekket sine utgifter i tilfelle mislighold av lån. Siden kaskoforsikring er dyrt å ha i tillegg til at mange bruktbiler har lav verdi, vil det ikke lønne seg å opprettholde en fullforsikring. Hvis bilen blir skadet vil det i stedet lønne seg å kjøpe en helt annen bil framfor å reparere skadene på den gamle.

Hvor mye kan man låne?

Som regel inntil 100.000 kr, men noen banker låner ut mer. Du kan finansiere inntil 100% av bilen. Ettersom man gjerne kjøper eldre biler er maks lånetid gjerne ikke mer enn 5 år.

Hvorfor koster lån til bruktbil mer?

Ettersom banken ikke krever full kasko, er risikoen litt høyere. Denne risikoen blir redusert ved at lånet har en litt høyere rente.

Lønner det seg?

Hvis du ikke har andre alternativer til å finansiere en bil, er dette et trygt valg. Sluttsummen av ansvarsforsikring + kostnadene til lånet blir ofte rimeligere på biler under 100.000 kr når du slipper å betale full kasko i tillegg. Men sjekk alltid med lånegiveren først!

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge. Helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Få hjelp til å finne de beste avtalene

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge.

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om billån

Les mer om billån her.