Payr vs storbankene. Hvem har den beste fakturaskanneren?

Payr
13. august 2019
Hva er den beste fakturaskanneren på markedet? Og hva skiller egentlig de beste i klassen fra de dårligste? Vi har testet Payr opp mot de største aktørene innen bank og finans, slik at du vet hvilke fakturaskannere du skal velge neste gang du skal betale regningene. Resultatene vil kanskje overraske deg.

Lange KID-nummer lever fremdeles i beste velgående, og er med på å gjøre regningsbetaling til en tungvint affære. Hvert år mottar vi nordmenn rundt 160 millioner papirfakturaer, noe som bedriftene tjener godt på.

Flere aktører har satt seg fore å løse utfordringen med kronglete regningsbetaling, og etablerte banker og nye utfordrere knives om å tilby deg som forbruker de beste løsningene. Felles for nesten alle er at de tilbyr en fakturaskanner som lar deg ta bilde av regningen med mobilen, og slik slippe å taste inn KID- og kontonummer manuelt. 

Mange hevder å ha den beste fakturaskanneren i det norske markedet, men hvem kan rettmessig gjøre krav på tronen? Som de regningsnerdene vi er, tok vi på oss jobben med å finne ut hvilken fakturaskanner som faktisk funker best, sånn at du slipper. Skroll ned for resultatet

Slik testet vi

Testen ble gjennomført med de mest populære bankene og finanstjenestene i Norge som i dag lar deg skanne regningen din. På lista finner du DNB, Sparebank 1 og ikke minst Vipps, i tillegg til Payr. Fordi noen av selskapene ikke tilbyr skanner-løsningen for Android, ble alle testene gjennomført på iOS.

Slik ble testen gjennomført:

 1. Alle fakturaskannerne ble testet på iPhone X
 2. Vi testet med 50 ulike fakturaer
 3. For å unngå at ustø hender eller annen menneskelig svikt skulle spille inn på resultatet lastet vi opp det samme bildet av fakturaen fra bildebiblioteket*
 4. Faktorene vi testet:
  1. Bildestørrelse
  2. Rotasjon
  3. Bildekvalitet
  4. Hastighet

*Hverken Danske Bank eller Nordea lar deg laste opp bilde fra bildebiblioteket i sine løsninger og ble derfor ikke tatt med i testen. Testen ble gjennomført i juni.  

Oooooog vinner'n er...

Kanskje overraskende for noen kom de to bank-utfordrerne Vipps og Payr klart best ut av testen. På de fleste områdene vi testet scoret Payr og Vipps faktisk nærmest identisk. Likevel, fordi Vipps kun henter konto- og KID-nummer, havner de et stykke bak Payr totalt sett, med 58% mot Payrs 88%.

scanner-test-juni

Nederst i vår test havnet DNB og deres nye fakturaskanner, som skanner dato, KID- og kontonummer med suksess i 4 av 10 tilfeller. Deres fakturaskanner er også den som i snitt bruker lengst tid med en snitt-hastighet på 5,5 sekunder, 4 sekunder bak snitthastigheten til Payr. Og alle vet at 4 sekunder ekstra venting når du prøver å få gjort noe fort føles som veldig lang tid.

iphone-DNB_scanner iphone-Payr_scanner iphone-Sparebank1_scanner_blurred
Fra venstre: DNB, Payr og Sparebank 1 sine løsninger.

 

Konklusjon

Heldigvis for oss forbrukere tilbyr de fleste fremoverlente mobilbankene i dag en fakturaskanner som er med på å gjøre regningsbetalingen betydelig mer effektiv. Men, dersom målet ditt er å kutte tid og frustrasjoner, kan det faktisk lønne seg å benytte en av utfordrerne fremfor den vanlige mobilbanken din.

Uansett lønner det seg å følge med på det som skjer innen nye løsninger for betalinger. Her går utviklingen fort og om ikke din mobilbank tilbyr en god nok løsning er det beste du kan gjøre å mase på banken din om å oppdatere app'en eller bytte til noe som er bedre. Vi vet i hvert fall hva vi ville valgt 😎

Regningsbetaling gjort enklere

Si farvel til eviglange KID-numre, en gang for alle! Med Payr bruker du nemlig mobilkameraet til å legge inn betalingsdetaljene, og du mottar også eFaktura i appen.

Med Payr står dessuten du fritt til å bruke alle kortene dine til regningsbetalingen, og du svitsjer enkelt mellom de ulike kortene.

New Call-to-action

New call-to-action

Du vil kanskje like

disse artiklene om Om Payr

Bli den første som får vite det siste fra Payr