New Call-to-action
Last ned Payr-appen for Android!
Meny
New Call-to-action
Last ned Payr-appen for Android!

Boliglån

Sammenlign boligkreditt

Boligkreditt, rammelån og fleksilån - kjært barn har mange navn. Bak uttrykket gjemmer det seg i utgangspunktet et ganske enkelt konsept som etterhvert er blitt et svært populært låneprodukt for huseiere og kan tilby mange fordeler og noen fallgruver.

Prinsippet bak er at bankene tilbyr deg en låneramme med pant i bolig. Innenfor denne lånerammen kan du bruke hva det du vil og du betaler bare renter og avdrag for den delen av kreditten som du faktisk har benyttet. Du kan i tillegg nedbetale så mye du vil, nærmest når du vil. Og det er nettopp dette som er den største forskjellen på tradisjonelle boliglån og boligkreditt - du får en helt annen grad av fleksibilitet til nedbetaling og hvor mye du til enhver tid har utestående. Hvor mye du kan få i kreditt avhenger av din økonomiske situasjon og hvordan banken vurderer din kredittverdighet. Du kan som regel få fra 60 til 80 % av boligens verdi. Løpetiden er gjerne mellom 10 til 15 år.

Dermed kan du selv overføre pengene til din egen konto når du har behov for det. Fordelen er selvfølgelig at du gjerne får større fleksibilitet i forhold til når du har behov for ekstra penger. Denne handlefriheten er det åpenbart mange som har satt pris på ettersom populariteten har skutt i været for slike produkter. I tillegg, ettersom det er et sikret lån, vil renten ofte være betydelig lavere enn forbrukslån eller lån vha kredittkort.

Faren er selvfølgelig at man kan ta opp større lån enn det man er i stand til å betjene hvis din økonomiske situasjon har endret seg etter at du fikk innvilget denne typen lån. Derfor gir denne fleksibiliteten større ansvar til deg som lånetager og det lønner seg å ha kontroll og oversikt over din egen økonomi når du benytter denne typen produkter. Selv om bankene har frarådingsplikt, gjelder dette først og fremst når du inngår avtalen. Med en løpetid på kanskje 10 år så kan den økonomiske situasjonen endre seg. Den økte handlefriheten fører dermed til at du bør ha selvdisiplin når det gjelder bruken.

Dette produktet har vært populært hos etablerte kunder litt opp i årene som gjerne har nedbetalt eksisterende huslån og som dermed har mye kapital bundet i boligen, men som ikke ønsker å selge ennå. På denne måten kan de få frigjort pengene til de behov de måtte ha.

Friheten til å ofte ha betalingsfrie perioder kan også gjøre det egnet for de som ønsker litt mer fleksibilitet i nedbetalingsprosessen. Men husk - ingenting er gratis og rentene løper selv om avdragene er utsatt - med andre ord selvdisiplin er stikkordet!

Noen punkter som kan hjelpe deg å finne et godt rammelån:

  • Bankene kjører en kredittsjekk på alle kunder, dvs noen banker tilbyr forskjellige renter avhengig av din score.
  • Sammenlign alle priser, inkludert rentenivå, gebyrer og avgifter.
  • I mange banker får du kun den beste renta hvis du er innlemmet i et produktprogram eller er såkalt totalkunde.
  • Sammenlign størrelse på kreditten mot hvor mye lån du kan få av boligens verdi, 60 % til 80 %.

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge. Helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Få hjelp til å finne de beste avtalene

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge.

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om boliglån

Les mer om boliglån her.