New Call-to-action
Last ned Payr-appen for Android!
Meny
New Call-to-action
Last ned Payr-appen for Android!

Boliglån

Sammenlign fastrente boliglån

For mange vil fastrente på boliglånet være det beste alternativet, ettersom det tilbyr en forutsigbarhet som et flytende huslån ikke kan tilby.

Fastrente boliglån betyr at du inngår en avtale med banken om å binde renta på lånet i x antall år. Dette medfører at banken ikke kan endre det du betaler i rente så lenge avtalen gjelder, og det kan heller ikke du. Skal du først binde lånet kan det ofte lønne seg å gjøre dette over en lengre tidsperiode.

Noen av fordelene med dette:

  • man får mer oversikt over sine månedlige utgifter ettersom disse blir basert på en fast nedbetalingsplan.
  • kan binde bare deler av lånet skulle man ønske dette
  • kan spare penger. Selv om det generelle rentenivået i markedet går oppover så beholder man den fastrenten som avtalen gjelder.

Ulempen kan være at man ikke nyter godt av at rentenivået i Norge går ned og at man mister fleksibilitet hvis man ønsker å nedbetale raskere eller endre nedbetalingsplanen. Hvis man ser over lang tid, dvs flere år, så vil gjerne flytende rente ha de laveste utgiftene forbundet med seg. Dvs man vil sannsynligvis betale mindre i rene rentekostnader i det lange løp. Med en slik type lån følger renten det generelle rentenivået i markedet og banken vil justere opp eller ned den renten du betaler. Les mer om boliglån her.

Med flytende rente vil man dermed få en rekke fordeler:

  • rimeligere over tid
  • mer fleksibilitet i nedbetalingsperioden. Man kan velge å nedbetale boliglånet raskere uten at det koster noe ekstra.
  • ofte mer fleksibelt med hensyn til å få avdragsfrie perioder

 Men, fastrente boliglån er likevel et godt alternativ hvis du ønsker forutsigbarhet ettersom du vet nøyaktig hvor mye du må betale hver termin og man slipper å bekymre seg for om rentenivået stiger til et nivå som gjør at man ikke kan betjene lånet eller som gjør at man må stramme uønsket inn på livreima.

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge. Helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Få hjelp til å finne de beste avtalene

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge.

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om boliglån

Les mer om boliglån her.