Finn beste forbrukslån

Få en enkel oversikt over forbrukslån.

Sharing is caring

Finn beste forbrukslån

Er du på jakt etter gode tilbud, enten det gjelder vanlig private lån, lån uten sikkerhet eller forbrukslån så er disse sidene for deg. Hvis du vil ha en enkel innføring i hva det egentlig vil si å ta opp et forbrukslån, ta en titt på vår lettfattelige guide.

Tips

En av grunnene til at slike lån er dyre, er det enkle faktum at man ikke trenger å stille sikkerhet for å få pengene utbetalt. Når det gjelder andre typer må man enten stille huset, eiendommen, båt eller bil som garanti for at banken eller finansieringsinstitusjonen skal få pengene igjen, mens man i dette tilfelle må stille seg selv som personlig ansvarlig.

Ja, det er dyrt og derfor bør du tenke nøye gjennom om du faktisk har behov for pengene. For eksempel sier tommelfingerregelen at man skal låne til bolig og bruke kontanter til forbruk. Still deg derfor spørsmålet om det du trenger penger til kan utsettes eller om du om kort tid vil få litt bedre råd, eller om du kan spare over tid? Forskudd på lønning, betalingsutsettelser på boliglån og lignende, refinansiering er andre kilder for din personlige kapital.

Men i realiteten er selvfølgelig ikke livet slik og enkelte ganger trenger man hurtig penger. Da er man stilt ovenfor noen alternativer hvorav forbrukslån er en av disse. Sammenligner man med kredittkort vil mange være overrasket over at kredittkortlån gjerne er betraktelig dyrere.

Mange kroner å spare på å få det beste rentetilbudet

Du kan derfor shoppe rundt etter den banken som kan gi deg de beste vilkårene og de laveste rentene. Nøy deg derfor ikke med det første og beste tilbudet, men ta deg tid til å vurdere flere ettersom du kan spare tusenvis av kroner på å få det beste rentetilbudet.

De fleste bankene tilbyr idag renter som er basert på en kredittsjekk av deg, dvs utifra hvor stor risiko de mener det er å låne ut penger til deg. Har du en stabil inntekt og en sunn økonomi stiller du svært sterkt til å få en lav rente. Har du derimot allerede høye låneutgifter, betalingsanmerkninger og en lav inntekt vil mange banker enten gi avslag eller en svært høy rente. Disse prismodellene kan variere nokså mye fra bank til bank, derfor er det lønnsomt å få flere tilbud.

En liten huskeliste:
  • Ikke la deg lure når bankene oppgir nominell rente. Spør alltid etter den effektive renten som skal inkludere avgifter og gebyrer
  • Sjekk hvor høyt etableringsgebyret er - dette kan variere fra 0 til mer enn 1000 kr
  • Før du signerer få bekreftet hvor mye du må betale i måneden - er dette noe du kan greie å betale? Tilbyr banken betalingsfrie måneder?
  • Med mindre du har en svært ustabil økonomi så lønner det seg sjeldent å tegne gjeldsforsikring

Har du de beste betingelsene på forbrukslånet ditt? Med Payr-appen får du hjelp til å finne ut av om du kan få bedre betingelser på forbrukslånet ditt. Om vi finner en avtale med bedre betingelser bytter du i appen, helt kostnadsfritt.

Payr hjelper deg også å finne bedre avtaler innen forsikring, strøm og mobil. Det er gratis og helt uforpliktende. 

New Call-to-actionNew Call-to-action

Reforhandle forbrukslån? 

Med Payr-appen får du hjelp til å finne ut av om du kan få bedre betingelser på forbrukslånet ditt, og du bytter enkelt i appen.

Payr hjelper deg også å finne bedre avtaler innen forsikring, strøm og mobil. Helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lære mer om forbrukslån?

Vi har satt sammen flere guider og artikler for å gjøre deg litt klokere på de tingene som er greit å vite når du skal søke om eller reforhandle forbrukslån.
Learn More →