Jobb og studier

Ekspertene advarer: –Ferie er viktig!

sea-sunny-beach-holiday

Mange av oss har vanskelig for å legge jobben fra oss. Og selv blant de som ikke jobber mye i ferien, ønsker mange likevel å være tilgjengelig på epost og telefon. Den rådende innstillingen har vært at ferie like gjerne kan kombineres med å jobbe. Men eksperter innen medisin og psykologi er ikke i tvil: Å ta seg en god ferie er viktig for både helse og produktivitet.


Vil du få hjelp til å finne de beste leverandørene og avtalene? Last ned Payr og få hjelp til å sammenligne og finne de leverandørene som best passer ditt behov. Det koster deg ingenting og er helt uten forpliktelser å bruke appen.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!


 Ferie er viktig og sunt

Louise Chang, lege hos WebMD, skriver at å skippe ferier kan føre til økt stress, depresjoner og i verste fall økt risiko for hjertesykdom. Flere eksperter sammenligner en god ferie med en god natts søvn: etter en lang arbeidsdag trenger vi alle søvn, og etter et langt arbeidsår trenger vi alle en god ferie.

Dessuten er det ikke slik at ferietid betyr at hodet ditt slutter å drive problemløsing. Studier viser at når feriemodusen siger inn og hjernen slapper helt av, vil kunnskap du nylig har tilegnet deg feste seg bedre. Man kan faktisk oppleve å komme tilbake på jobb og oppdage at det nye dataprogrammet du strevde med å lære deg før ferien, plutselig er mye lettere å håndtere.

 

Bra for økonomien

Som du skjønner er det ingen grunn til å ha dårlig samvittighet for å koble helt av i ferien. Gang på gang har forskning vist at å ta ferie øker produktiviteten på jobb. Det du ikke får gjort i ferieukene, får du tatt igjen når du er tilbake, og vel så det. Forbes går så langt som å skrive at dersom alle tok seg lengre ferier, ville det gitt store positive utslag på verdensøkonomien.

Så len deg tilbake med god samvittighet i ferien!

Tips en venn!

Finn den mest gunstige avtalen

Last ned Payr og få hjelp til å finne den avtalen og leverandøren som passer best for ditt forbruk. Det er helt gratis.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!