Forbrukertest & råd 

Test: Hvilken myggspray virker best?

Artikkelen er fra 2016

myggspray-illustrasjon

Myggen biter hissig i år, så dette er rett tid for å hamstre myggspray. Vi har foretatt en test av myggmiddel ved hjelp av tall fra det anerkjente svenske test-senteret Råd&Rön. Ikke alle myggsprayer viser seg å ha noen effekt, men det finnes heldigvis noen myggmidler som virkelig kan hjelpe med å holde myggen unna i sommer. Her er vår test av myggspray:


Vil du få hjelp til å finne de beste leverandørene og avtalene? Last ned Payr og få hjelp til å sammenligne og finne de leverandørene som best passer ditt behov. Det koster deg ingenting og er helt uten forpliktelser å bruke appen.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!


1. Autan Protection Plus

Myggautanbra-1Terningkast: 6

En virkningsfull og pålitelig myggspray. Denne sprayen koster litt mer enn neste myggmiddel på listen, men den er verdt prisen. Dette er myggmiddelet som mest effektivt holder myggen unna i sommer. Best i test!

Kan kjøpes hos: Med24 , e-apoteket.no

2. Cederroth US622

myggcederroth-1

Terningkast: 5

En litt billigere variant, som også er svært effektiv. Når du sprayer middelet på kroppen kan det holde mygg unna i seks timer. Husk at det ikke er meningen å spraye hele kroppen, ettersom alle myggmidler inneholder kjemikalier som ikke nødvendigvis er gunstige for huden. Trykk noen spray rundt halsen og andre steder der huden ikke er tildekket, og det burde holde.

Kan kjøpes hos: apotea.se

3. MyggA Original

myggmygga-1

Terningkast: 3

Denne passer for deg som liker roll-on bedre enn spray. Bare ta av lokket og gni den mot huden der myggen biter som verst. Det er dessverre ikke noen forsegling mellom lokket og roll-on-kulen, noe som kan gå utover holdbarheten til produktet.

Kan kjøpes hos: Apotek1

4. Aco Eteno

myggato-1Terningkast: 2

Denne myggsprayen er ikke like virkningsfull som andre myggsprayer, men den har likevel en viss effekt. Effekten varer i 5-6 timer. Test-senteret Råd&Rön har dessuten testet holdbarheten på produktet, som ikke var særlig imponerende. Velg et annet alternativ hvis du kan; men hvis dette er den eneste myggsprayen du får tak i, så skal den i hvert fall hjelpe noe.

Kan kjøpes hos: Omega Pharma

5. Autan Family Care Gel

Myggautandårlig-1

Terningkast: 1

Dette er test-taperen. Den gir praktisk talt ingen beskyttelse mot myggstikk. En og annen mygg vil kanskje velge å fly en annen vei, men i det store og det hele kan du like gjerne smøre deg inn med fuktighetskrem som med denne her. Effekten varer i 4 timer, i den grad man kan snakke om noen effekt.

Kan kjøpes hos: Med24.no, Toxashop

Tips en venn!

Finn den mest gunstige avtalen

Last ned Payr og få hjelp til å finne den avtalen og leverandøren som passer best for ditt forbruk. Det er helt gratis.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!