Kredittkort

Bli kvitt kredittkortgjeld med disse 6 grepene

Har du først bygd deg opp høy kredittkortgjeld, kan det være utfordrende å bli kvitt den. Men frykt ikke. Det finnes en vei ut av gjelden, men det krever litt arbeid. Dette er 6 grep ekspertene anbefaler for å bli kvitt kredittkortgjeld.

  • Klipp kortet

Når vi skal rydde opp i økonomien, er det første steget naturligvis å sørge for at vi ikke tar opp mer gjeld. Har du først havnet i gjeldstrøbbel, er det bare å innse at kredittkort ikke passet for deg. Klipp det i to, og se deg ikke tilbake. Om du så må leve på havregrøt i trange perioder, så er det verdt det.

  • Få oversikt, og lag et budsjett

Årsaken til økonomiske vanskeligheter er ofte mangel på oversikt. Uten oversikt og budsjettering ender man fort opp med å bruke mer enn man tjener. Sett opp et excel-ark, der du fører inn hvor mye du skylder hver enkelt kreditor, hvor mye du har i inntekt og hvilke faste utgifter du har. Et godt utgangspunkt for å lage budsjett kan være SIFO sitt referansebudsjett.

  • Reduser forbruket dramatisk

Alle tåler å leve på sparebluss en periode. Det finnes dusinvis av enkle knep som kan gi store utslag på lommeboken. Prøv å spis havregrøt til frokost hver dag, og du vil snart oppdage hvor mye penger du faktisk bruker på brød og pålegg. Unngå fullstendig småkjøp på kiosker og bensinstasjoner. Mange som inspiserer kontoutskriften sin for første gang, blir sjokkert av hvor mye penger de bruker på 7-11.

  • Be om utsettelse av andre lån

Siden kredittkort har mye høyere rente enn for eksempel boliglån og studielån, kaller vi kredittkortgjeld for dyr gjeld. Og et av de viktigste prinsippene man må følge når man skal rydde opp i økonomien, er å betale den dyre gjelden først. Søk derfor om betalingsutsettelse hos Lånekassen, og spør banken din om du kan få avdragsfrihet på boliglånet. Slik kan du fokusere all din viljestyrke på å nedbetale kredittkortgjelden.

  • Søk om refinansiering

Dersom du eier bolig, kan man i mange tilfeller stille boligen som sikkerhet for kredittkortgjelden, og på den måten få mye bedre rentebetingelser. En slik refinansiering kan gjøre kredittkortgjeld langt lettere å håndtere. Det er også enkelte som tar opp forbrukslån for å betale ned kredittkortgjelden. Dette er ikke nødvendigvis så uansvarlig som det høres ut, ettersom forbrukslån ofte har lavere rente enn kredittkort. Men da skal man passe godt på å ikke bruke pengene på andre ting enn å betale ned gjeld.

  • Forhandle ned gjelden

Dersom du er varig ute av stand til å betjene gjelden din, er det noen ganger mulig å forhandle med inkassoselskapet om en reduksjon. Eksempelvis avtales det noen ganger at saken slettes mot at du betaler 90% av det utestående beløpet. I sjeldne tilfeller kan du avtale en avdragsordning med lavere rentenivå.

Skal du refinansiere kredittkort? Med Payr-appen kan du få hjelp til å sammenligne og finne mer gunstige avtaler. Last ned appen og se om vi kan hjelpe deg å finne avtaler med bedre rente. Du kan og få hjelp til å finne bedre avtaler innen forsikring, strøm og mobil.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Refinansiere kredittkort?

Skal du refinansiere kredittkort? Med Payr-appen kan du få hjelp til å sammenligne og finne mer gunstige avtaler. Last ned appen og se om vi kan hjelpe deg å få bedre rente.

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om kredittkort

Les mer om kredittkort her.