Strøm

Så mye strøm bruker apparatene i hjemmet ditt

Strømforbruk-1

Både lommeboken og miljøet blir glade om du bestemmer deg for å kutte i strømbruken. Men det er overraskende store forskjeller mellom hva ulike husholdningsapparater bruker av strøm. Tallene under vil kanskje være en øyeåpner for deg, og forhåpentligvis motivere deg til kutt i forbruket.

Når du vet hvor mye strøm de ulike apparatene bruker blir det også lettere å vite hvor du skal fokusere når du prøver å kutte strømregningen. Og du- om du virkelig vil kutte regningen burde du først se på varmtvann, belysning og oppvarming, for der kan det være mye å spare.

Om du ønsker å få hjelp til å finne strømleverandøren som passer best til din husstands forbruk, kan du prøve Payr´s tjeneste Smarte Regninger.

Vil du lære mer om strøm? Her har vi samlet det du trenger å vite om kraftprisene i Norge.

Om du vil få hjelp til å finne den strømleverandøren som passer ditt forbruk best, last ned Payr-appen og la oss hjelpe deg å finne den. Det er uforpliktende og helt gratis.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!

Hvor mye strøm bruker…

…en vaskemaskin?

Hafslund har anslått at en gjennomsnittsfamilie bruker vaskemaskinen 4 timer i uken. Dette gir oss et årsforbruk på 468 kroner, eller 520kWh per år. Men 4 timer i uken er en underdrivelse for mange familier. Større familier med mye klesvask kan gjerne bruke oppimot tusenlappen i året på å vaske klær.

…en støvsuger?

En vanlig familie støvsuger for 51 kWh per år. Så neste gang du sluntrer unna med støvsugingen, kan du skylde på at du prøver å spare familien for de 45 kroner i året en støvsuger vanligvis bruker.

…en oppvaskmaskin?

Nå skjønner du grunnen til at moren din forsøkte å lære deg å stable riktig i oppvaskmaskinen. Om du lar maskinen gå en gjennomsnittlig mengde, altså 7 timer per uke, vil oppvaskmaskinbruk koste deg 657 kroner i året, eller 730kWh pr år. Men mange stabler dårlig, og må dermed kjøre maskinen langt oftere. Da kan oppvaskmaskinen koste deg mye mer.

…en TV?

En gjennomsnittlig husstand ser på TV i snitt 21 timer per uke. Dette gir et årlig strømforbruk på 110 kWh og et årlig bidrag til strømregningen på 99 kroner i året.

…en tørketrommel?

Å ha tørketrommel tapper deg i snitt for 470kWh i året. Du kan altså spare nesten fem hundre kroner i året på å tørke klærne dine på stativ istedenfor i trommel.

…en brødrister?

Brødristeren kan du bruke med god samvittighet. Den tapper deg nemlig ikke for mer enn 5 kroner i året, ved normalt bruk, som tilsvarer 10 kWh per år. Dersom du virkelig griller brødskivene, og skrur brødristeren på maks varme, vil du kanskje komme opp i 20 kroner i året.

…en fryseboks?

Fryseboksen bruker i snitt 640 kWh per år, og koster deg i snitt 576 kroner i året. Dette er likevel et av de få apparatene der det er vanskelig å kutte ned på forbruket. For om du kutter strømmen her, kan spaghetti-restene du fryste ned bli en ubehagelig affære…

Statistikken i artikkelen er hentet fra en sammenlikning gjort av Hafslund, og baserer seg på en familie på fire, med en strømutgift på 90 øre pr kWh.

Tips en venn!

Finn den mest gunstige strømavtalen

Last ned Payr og få hjelp til å finne den strømavtalen som passer best for ditt forbruk. Det er helt gratis.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!