Strømpriser

Beste innkjøpspris på strøm

Innkjøpspris er av og til også kalt spotpris, og går ut på at man betaler for det strømmen koster fra dag til dag på den nordiske strømbørsen Nordpool. 

  Få et uforpliktende tilbud på strøm. Payr sjekker mot flere strømselskaper og  finner det beste produktet for deg i ditt område. Få tilbud her.

Vil du få hjelp til å finne de beste strømavtalene? Med Payr får du hjelp til å sammenligne og bytte til den beste strømavtalen som passer deg best. Enten du er på jakt etter den rimeligste avtalen, den mest forutsigbare, eller om det er helt andre ting som er viktigst for deg når du skal velge ny leverandør, så finner vi noe som passer. Det koster deg ingenting.

Last ned Payr-appen for iOS!Last ned Payr-appen for Android!

Hva er innkjøpspris?

En avtale om innkjøpspris på strøm følger prisen på strømbørsen Nord Pool. Dette betyr at prisen vil variere fra time til time. I tillegg beregner strømleverandøren et påslag som skal dekke deres utgifter og fortjeneste. Forskjellen i pris på slike avtaler vil dermed være påslaget som leverandøren beregner. Påslaget vil være i form av et antall øre per kilowatt (kWt) og/eller en fast månedlig pris.

Innkjøpspris ligner mye på spotpris, og noen leverandører kaller spotpris for innkjøpspris. Men det finnes en vesentlig forskjell: Spotpris beregnes utifra en gjennomsnittlig pris i løpet av måneden, mens innkjøpspris følger timesprisene slavisk. Ofte vil dermed innkjøpspris være noe dyrere totalt sett. Les mer om strømpriser her.

Når alle får smartmåler vil strømforbruket bli målt hver time noe som fører til at regningen vil være en oppsummering av kostnaden i summert for alle timene i løpet av måneden.

Tips en venn!

Finne bedre strømavtale?

Vil du få hjelp til å finne den beste strømavtalen for deg? Med Payr får du hjelp til å sammenligne og bytte til den beste strømavtalen.  

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionLast ned Payr-appen for Android!

Lær mer om strømpriser

Les mer om strømpriser her.

 

  Få et uforpliktende tilbud på strøm. Payr sjekker mot flere strømselskaper og  finner det beste produktet for deg i ditt område. Få tilbud her.