Finn beste kredittkort

Finn ditt neste og beste kredittkort som er tilgjengelig på det norske markedet

Sharing is caring

Finn beste kredittkort

Finn ditt neste og beste kredittkort som er tilgjengelig på det norske markedet. Nedenfor har vi listet opp ulike ting du burde tenke på før du skaffer deg kredittkort.

Er du usikker på hva det egentlig innebærer å skaffe seg et kredittkort, ta en titt på vår guide til ulike typer kort og avtaler.

Hva du burde tenkte på

Før bankene utsteder kort foretar de en grundig kredittsjekk av hver enkelt kunde. Har du f.eks. betalingsanmerkning vil du hos de fleste bankene få problemer med å få tildelt et kort. I tillegg krever de fleste minst 100.000 kroner eller mer i årsinntekt. Husk alltid på å betale utestående beløp før den rentefrie perioden forfaller, med mindre du ønsker at en saftig effektiv rente slår inn. Nedenfor kan du se hvor lang de ulike rentefrie periodene er på, men på de fleste kortene ligger denne på rundt 45 dager.

Ikke nøy deg med et annenrangs kredittkort, men undersøk alltid nøye de ulike tilbudene. Vær spesielt oppmerksom på noen vanlig måter de ulike selskapene frister med 0 i årsgebyr, men operer med svært høye avgifter og gebyrer på uttak fra minibank og varekjøp eller de har andre avgifter for bruk av kortet. Har du planer om å låne over lengre tid, se deg alltid om etter alternativer ettersom kortgjeld har en betydelig høyere rente enn mange forbrukslån. Vær også på vakt hvis du blir tilbudt å forsikre deg, noe som forsåvidt er vanligere for lån uten sikkerhet. Forsikring for kredittkortgjeld vil i de fleste tilfellene føre til at utgiftene for å ha kort øker betydelig og spiser opp den eventuelle fordelen som et godt kort kan gi deg.

Fordelene ved kredittkort

Det kan i mange tilfeller være flere fordeler ved å benytte kreditten ved kjøp av ulike varer og tjenester. Eksempler på dette er når man handler i utlandet og kjøper varer over nettet. Hvis du for eksempel har kjøpt et produkt eller en tjeneste med kreditt som du ønsker å klage på, f.eks. ved mangler eller svindel, kan du med Kredittkjøpsloven i hånd, også rette klagen til den som ga deg pengene (les: utsteder av kortet). Denne spesielle paragrafen gjør at du stiller mye sterkere ved internettkjøp i utlandet der selger i mange tilfeller er ukjent. Skulle man være så uheldig her å bli utsatt for svindel, kan man dermed kreve pengene igjen fra kortutsteder.

En annen stor fordel er den rente- og betalingsfrie perioden som i praksis betyr at du tar opp et kostnadsfritt lån. Dette strekker seg i enkelte tilfeller til over 50 dager, dvs nesten 2 måneder. Dermed kan man spare opp nesten to månedslønner hvis man timer innkjøpet riktig, vel og merke så lenge man nedbetaler i tide og ikke går over forfallsdatoen. Da blir plutselig kjøpet svært dyrt og i de fleste tilfeller dyrere enn et standard lån uten sikkerhet.

Vær imidlertid oppmerksom på at denne perioden kan fortolkes litt ulikt av enkelte utstedere. F.eks. kan renten hos enkelte begynne å løpe allerede fra det tidspunktet du kjøper noe eller tar ut pengene av minibanken. Dermed løper renten og hvis du ikke betaler beløpet i tide, vil du også være nødt til å betale for den såkalte "gratisperioden". De fleste operer med at også denne perioden er rentefri, men man skal ikke se bortifra at det i framtiden vil bli mer vanlig med en slik tilnærming for å øke inntjeningen per kortkunde. 

Eks. ved utsatt betaling etter rentefri periode: 
Bank Norwegian kredittkort - eff rente 22,4%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.711,-
FlexiVisa - eff rente 25,33%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.915,-
365Privat - Mastercard - eff. rente 20,55%, kr 15000 o/12 mnd, tot 16 607.
Gebyrfri - eff rente 23,41%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.780,-
Santander Red - eff rente 17,12%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.323,-
Liverpool FC Card - eff rente 29,3%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.959,-
Ikano Visa - eff rente 20,1%, 15000,- over 12 mnd. Totalt 16.573,-
Remember Card - eff. rente 25,4 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408


Skal du refinansiere kredittkort? Med Payr-appen kan du få hjelp til å sammenligne og finne mer gunstige avtaler. Last ned appen og se om vi kan hjelpe deg å finne avtaler med bedre rente. Du kan og få hjelp til å finne bedre avtaler innen forsikring, strøm og mobil.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Refinansiere kredittkort?

Skal du refinansiere kredittkort? Med Payr-appen kan du få hjelp til å sammenligne og finne mer gunstige avtaler. Last ned appen og se om vi kan hjelpe deg å få bedre rente.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lære mer om kredittkort?

Vi har satt sammen flere guider og artikler for å gjøre deg litt klokere på de tingene som er greit å vite når du skal vurdere ulike kredittkort:
Sammenlign cashback-kort

Finn beste bensinkort

Beste kredittkort for reise

Kredittkort ABC

Kredittkort og sikkerhet

Riktig bruk av kredittkort

Bli kvitt kredittkortgjeld