Strømpriser

Finn beste spotpris strøm!

Hva er spotpris?

Spotpris er en en type strømavtale der prisen følger bevegelsene på det nordiske strømmarkedet. Med en slik avtale betaler du den samme prisen som strømleverandøren pluss et påslag som skal dekke selskapets kostnader og profitt. En spotpris-avtale varierer dermed kun i forhold til hvor mye de ulike selskapene har i påslag. Dette påslaget kan være i form av et ørestillegg per kilowattime (kWt / kWh) eller som et fastbeløp per måned. Les mer om strømpriser her.

  Få et uforpliktende tilbud på strøm. Payr sjekker mot flere strømselskaper og  finner det beste produktet for deg i ditt område. Få tilbud her.

Ettersom avtalen følger markedet vil prisene kunne variere endel over tid. Prisen er derfor mer uforutsigbar enn ved f.eks. strøm til fastpris eller i noen tilfeller variabel pris. Over tid har det imidlertid statistisk sett vist seg at man sparer ved å velge en god spotpris-avtale. Det eneste man skal være klar over er at man skal følge med. Selskapene står fritt i å regulere påslaget de beregner. Derfor er dette en type produkter som det gjelder å følge med på.

Litt mer teknisk sagt er prisen knyttet til Nordpool, som er den nordiske strømbørsen der 70 prosent av all kraft i Norge kjøpes og selges. Klokken 12 hver dag fastsettes prisen for påfølgende dag.

Hva er forskjellen på spotpris og innkjøpspris?

Spotpris og innkjøpspris er i utgangspunktet svært like produkter, og noen leverandører bruker betegnelsene om hverandre. Men det er en liten forskjell i måten man beregner prisen på. Spotpris beregner en gjennomsnittspris per time i løpet av en måned, mens for innkjøpspris betaler du prisen som faktisk gjelder per time. Førstnevnte blir dermed noe rimeligere.

Vil du få hjelp til å finne de beste strømavtalene? Med Payr får du hjelp til å sammenligne og bytte til den beste strømavtalen som passer deg best. Enten du er på jakt etter den rimeligste avtalen, den mest forutsigbare, eller om det er helt andre ting som er viktigst for deg når du skal velge ny leverandør, så finner vi noe som passer. 

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Finne bedre strømavtale?

Vil du få hjelp til å finne den beste strømavtalen for deg? Med Payr får du hjelp til å sammenligne og bytte til den beste strømavtalen.  

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om strømpriser

Les mer om strømpriser her.

 

  Få et uforpliktende tilbud på strøm. Payr sjekker mot flere strømselskaper og  finner det beste produktet for deg i ditt område. Få tilbud her.