Banksparing

Sammenlign ungdomskonto

Ungdomskonto er en samlebetegnelse for spareprodukter bankene tilbyr til kunder i alderen 13 til 18 år, selv om enkelte banker tilbyr denne typen konti til ungdom opptil 20 år. 

Er man 18 år er man myndig, dvs man kan få seg andre typer spareprodukter og sparekontoer som ofte tilbyr bedre vilkår. Uansett er dette et fint tilbud ettersom man får sin første jobb i denne perioden, eller mottar pengegaver eller arv og har behov for en egen konto som man kan disponere selv. Flere banker tilbyr dermed pakker som gir unge sin egen bankkonto med mulighet til å knytte et bankkort for enkelt uttak fra minibanker og varekjøp.

De fleste tilbyr også en forenklet nettbankløsning, med litt andre vilkår enn for myndige brukere. Et spørsmål som ofte dukker opp, er hvorvidt man bør opprette kontoen i den mindreåriges navn. Noen spørsmål kan være at midlene da ikke vil inngå i boet ved skilsmisse eller hvis en av foreldrene dør. Eller hvor stor formue den mindreårige har i sitt navn vil påvirke hvor stort stipend hun vil få fra Lånekassen.

For å åpne en slik konto krever de aller fleste bankene at foreldre eller verge må bli med i banken. I noen tilfeller kan det være nok å ha med en fullmakt fra foreldrene, men dette må undersøkes med den enkelte bank.

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge. Helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Få hjelp til å finne de beste avtalene

Når byttet du sist leverandør? Med Payr får hjelp til å finne avtalene og leverandørene innen forsikring, strøm, mobil og forbrukslån som best passer dine behov. Du sparer tid og får de leverandørene du er fornøyd med lenge.

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om banksparing

Les mer om banksparing her.