Strømpriser

Beste variabel pris strøm

Hva er variabel strømpris?

Dette er en vanlig type strømavtale som følger prisendringene på strømmarkedet, og som pålegger strømleverandøren å opplyse om prisendringer 14 dager i forkant. Med en variabel strømavtale er strømprisen i mindre grad knyttet opp til dagsendringer på strømmarkedet og leverandøren står på mange måter friere i forhold til hvordan de ønsker å prissette produktet. 

  Få et uforpliktende tilbud på strøm. Payr sjekker mot flere strømselskaper og  finner det beste produktet for deg i ditt område. Få tilbud her.

Tidligere ble denne typen avtaler kalt Standard variabel pris, men senere har det blitt vanlig å droppe "standard". Historisk sett var denne typen strømavtaler den vanligste på markedet, men dette har endret seg gradvis og nå er det spotpris som kan smykke seg med den tittelen.

Hva er forskjellen på variabel pris og spotpris?

Spotpris er en type strømavtale som følger prisendringene på strømbørsen Nordpool. Strømselskapet legger i tillegg på et påslag som skal dekke deres kostnader og fortjeneste. Prisendringer vil dermed normalt sett forekomme hyppigere med et slikt produkt. Mens for variabel pris vil prisendringene stort sett kun skje hver fjortende dag. Variabel pris kan dermed sees på som mer stabil i forhold til prisendringer, men det betyr ikke at det er den rimeligste avtalen over tid. Statistisk sett viser det seg at spotpris er den rimeligste avtaleformen ettersom man som forbruker følger markedet når prisene synker. Men man skal også ha en økonomi som tåler hyppige svingninger oppover prisskalaen.

Vil du få hjelp til å finne de beste strømavtalene? Med Payr får du hjelp til å sammenligne og bytte til den beste strømavtalen som passer deg best. Enten du er på jakt etter den rimeligste avtalen, den mest forutsigbare, eller om det er helt andre ting som er viktigst for deg når du skal velge ny leverandør, så finner vi noe som passer. Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Tips en venn!

Finne bedre strømavtale?

Vil du få hjelp til å finne den beste strømavtalen for deg? Med Payr får du hjelp til å sammenligne og bytte til den beste strømavtalen.  

Det beste? Det er helt gratis.

New Call-to-actionNew Call-to-action

Lær mer om strømpriser

Les mer om strømpriser her.

 

  Få et uforpliktende tilbud på strøm. Payr sjekker mot flere strømselskaper og  finner det beste produktet for deg i ditt område. Få tilbud her.